BLOGGER TEMPLATES AND Twitter Backgrounds »

Friday, 28 October 2011

aiR maTa Que menGalir semaLam...

assalamualaikum...
mcm besa aku nak shre something dlm blog nee....hmm smlm aku mnngis....
korang nak taw knpa aku mnngis...
bukan sbb ada org skitkn aty aku atau pon putus cnta...aku bhgia sgt dgn c dia....
haaiiiyaaa......bila ku lewati wall facebook aku terpandang 1 post yg aku pon xpsti sepa yg post.....
ada video, so aku klik dan mainkan......tajuk video tu 'kucing d ptong kaki kerana mncuri ikan'......
pd mulanyaa, aku xmaw mlihat video trsebut...tp my siblings cbuk jugk pnggil aku sruh tgk...
so aku yg dlm kdaan trpksa pegi jugklarh tgk video tu.......
ya allah, tragisnyaa keadaan 'meow' tu...kaki hdpnnya brdrah akibat dpotong ole manusia yg tiada hati & perasaan....KEJAM!!!!!!!....hnya tu yg mmpu terucap swktu mlhat video itu.....
tnpa tdk ku sedar air mata jtuh bguguran sperti paip air yg d buka.....hati yg sdih dan pilu nee xdpt mnahan air mata dr jtuh.....
video yg main selama 4.21 minit itu,tdk hbis ku tonton....tdk snggup rasanyaa....
terbayang 'meow' ku d perlakukan sebegitu.....
d saat aku mnulis post ne hati ku masi sdih....hmmmm....
dunia sekarang ini MANUSIA tiada beza lagi dgn BINATANG..............
renungkanlarh...klau bole brubah slgi msih ada ksempatan............
korang smua bole tgk video yg aku post dkt atas......sayangilarh mereka spt kita mnyayangi sesama manusia....:"(

There was an error in this gadget

sYoK neee...jgn X dGr..huhu