BLOGGER TEMPLATES AND Twitter Backgrounds »

Friday, 28 October 2011

aiR maTa Que menGalir semaLam...

assalamualaikum...
mcm besa aku nak shre something dlm blog nee....hmm smlm aku mnngis....
korang nak taw knpa aku mnngis...
bukan sbb ada org skitkn aty aku atau pon putus cnta...aku bhgia sgt dgn c dia....
haaiiiyaaa......bila ku lewati wall facebook aku terpandang 1 post yg aku pon xpsti sepa yg post.....
ada video, so aku klik dan mainkan......tajuk video tu 'kucing d ptong kaki kerana mncuri ikan'......
pd mulanyaa, aku xmaw mlihat video trsebut...tp my siblings cbuk jugk pnggil aku sruh tgk...
so aku yg dlm kdaan trpksa pegi jugklarh tgk video tu.......
ya allah, tragisnyaa keadaan 'meow' tu...kaki hdpnnya brdrah akibat dpotong ole manusia yg tiada hati & perasaan....KEJAM!!!!!!!....hnya tu yg mmpu terucap swktu mlhat video itu.....
tnpa tdk ku sedar air mata jtuh bguguran sperti paip air yg d buka.....hati yg sdih dan pilu nee xdpt mnahan air mata dr jtuh.....
video yg main selama 4.21 minit itu,tdk hbis ku tonton....tdk snggup rasanyaa....
terbayang 'meow' ku d perlakukan sebegitu.....
d saat aku mnulis post ne hati ku masi sdih....hmmmm....
dunia sekarang ini MANUSIA tiada beza lagi dgn BINATANG..............
renungkanlarh...klau bole brubah slgi msih ada ksempatan............
korang smua bole tgk video yg aku post dkt atas......sayangilarh mereka spt kita mnyayangi sesama manusia....:"(

Thursday, 27 October 2011

PurpLe Love....sweetttt!!!!!



waahhhhh3.........ini dia cinta unGu....atau pon purpLe lOve.........
actually aku pon xtaw knapa dia d pnggil purple lOve...hihihihi...yg bermain d minda aku....adakah sbb gurl yg dlm ceta nee b'cnta ngn pasha unGu @pun sbb both of them suka kaler purple cm aku....hihiiihi...
tu psllarh kna pnggil purple Love...but I guess jak larh....btol atau x....korang kna explore sndri....
aku cma pmbuka ceta jer.....muahahahahahahaah(ketawa kejam)

keadaAn Que d dLm buS....tuuutttttt

assalamualaikum allz.....


ada yg maw d shre bha ne sma kmu....cetanyaa gnee....
haaiiiyaaaa, punya maen xsedarkan diri td dlm bus....ahakkksss....
sepanjang prjlnan ku dari sepanggar ke penmpang...aku asyik td0 jerr....ngntuk gilerrr monyet, monyet pon x gila mcm tu...ahahahaha
reply msj yg tersinta pon cm mamai2 suda nee...x tertahan rsannyaaa...
slpas 20 mnt dlm bus akhirnyaaa aku mnyedari ssuatu, keadaan aku yg lena td0 itu td, telah d perhatikan ole sseorg...mna x nyaaa aku td0 sambil mnekan keypad fon aku...mybe dia plik or dia yg plik...wakakakaa...
sebenarnyaa aku mmg td0 tym tu, cuma otak still fkir nk reply msej...tu r jd mcm tu...
d pendekkn ceta yg ampir jd novel x laku nee...hihihih....
yg mmerhatikan aku td seorg llki yg dpercyai stdnt poli.....sbb bju batik yg dia pkai mnyebabkan aku taw yg dia stdnt poli....eish3....
apalarh yg dia nk tgk kat muka aku yg sdg td0 nee...snyum2 pulak tu....
heeiii ikut aty nak sgt bg lima or spluh rgt kat dia...(pelempanglarh tu)hihihihihihihih....
apa2 pon aku slmat smpai kat ofis....
buat cayangku kamal, jgn rsaw k.....

Wednesday, 26 October 2011

haaa!!!...PurpLe foOd....



hye.....hmmm ary ne maw ceta ttg mknn yg kaler purple sbg ceta pertama...mesty r sal purple...kn,kn,kn...hihihi....
nmpak sedap x mknn atas nee...bg aku larh mknn ne sdap..nyummyy2...so u'll kna cba...
haa???..cmna nak try mknn nee...klau aku, mama larh yg msk.....ahaha
actually mknn ne sbnarnya pengat pisang, x terpikir kerr knpa dia kaler purple.......
urrmmm sbb dia kaler mknn ne telah dicampur kn dgn sejnis tumbuhan selain pisang.....
nak taw x apa diaa...sbnarnyaa ia adalah 'Yam'@ubi keledek...
tu sbb larh kaler purple.....disebabkan dia kaler purplee aku tersgtlarh suka mkn bnda tu..........tp jgn rsaw mknn tu sedappp...sbb mama aku yg msk....the best cooker in da world....
xcyaa cba r sndri...
ok larh jmpa pla d laen post...hukhukhuk

first day im start bLogging

halluuu....

blog ne bermula pada hari deepavali.....
ahahahahahaha....26okt2011....
but pleezz give me supporting.........
Peace No War...

There was an error in this gadget

sYoK neee...jgn X dGr..huhu